NAC stuurt aanvallers naar huis: Ze kunnen niet mee in het teamproces
Duo na reeks van incidenten uit selectie gezet

NAC stuurt aanvallers naar huis: "Ze kunnen niet mee in het teamproces"

25-11-2014 10:16
5

Het rommelt bij NAC Breda. Aanvallers Adnane Tighadouini en Mats Seuntjens zijn vanwege onprofessioneel gedrag uit de selectie gezet, meldt de Bredase club dinsdag.

Beide spelers moesten dinsdag op gesprek komen bij technisch directeur Graeme Rutjes en trainer Eric Hellemons. Ze zijn voor de training al naar huis gestuurd en voor onbepaalde tijd geschorst, aldus NAC in een persbericht.

"Beide spelers hebben de afgelopen weken verschillende keren laten zien niet mee te kunnen in het teamproces", aldus Rutjes. "Het is ons ernst. De fase waarin NAC zich bevindt, vraagt om strijd, discipline en de wil om te winnen. Alleen dan kunnen we handhaving in de Eredivisie bewerkstelligen.”

"De selectie werkt als één team aan dit doel en kan hierbij geen afleiding gebruiken. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we met deze groep uit de degradatiezone komen als we met z'n allen de schouders eronder zetten. Daar hebben we honderd procent inzet van iedereen bij nodig", besluit Rutjes.

NAC Breda verloor afgelopen weekend met 2-0 van Go Ahead Eagles. Na afloop liep het in de kleedkamer onderling uit de hand. De Brabanders nemen sportief gezien wel een risico: smaakmaker Tighadouini is met vijf goals immers met afstand topscorer van de club.