Er zijn dingen door de kleedkamer gevlogen, het is uit de hand gelopen
"Zoals hij binnen komt... Hij zet mensen op de plaats"

"Er zijn dingen door de kleedkamer gevlogen, het is uit de hand gelopen"

23-11-2014 00:12
3

Jelle ten Rouwelaar is na de ontluisterende 2-0 nederlaag bij Go Ahead Eagles flink tekeer gegaan. De aanvoerder van NAC Breda liet het flink donderen na de nederlaag tegen de directe concurrent.  

Ten Rouwelaar stampte na het laatste fluitsignaal de kleedkamer binnen en smeet de deur keihard dicht. "Ik kan je zeggen dat het uit de hand is gelopen", zei verdediger Kenny van der Weg daarna. "Zoals Jelle binnen komt... Hij zet mensen op de plaats. Er zijn ook wat dingen door de kleedkamer gevlogen. Maar ik ga er niet teveel over zeggen."

Na zijn woede-uitbarsting haalde Ten Rouwelaar ook flink naar een aantal van zijn ploeggenoten uit. Volgens de goalie waren er opnieuw spelers die verzaakten. "Hoe graag wil je voor NAC spelen? Hoe graag wil je winnen? Als je dat niet hebt, ben je misschien bij de verkeerde club beland", zei hij tegen Omroep Brabant.

"Dan moet je jezelf in de spiegel aankijken en eerlijk tegen jezelf zijn. NAC moet een elftal zijn dat keihard knokt en dat gebeurt op dit moment niet. Je gaat mee of je haakt af", vervolgde de sluitpost, die er helemaal klaar mee is.

"Ik wil dat deze club in de Eredivisie blijft. Dat wordt een hele zware dobber, maar we hebben elkaar wel nodig. Je moet gif in je lichaam hebben om wedstrijden te winnen. Ben ik gemaakt om dit soort voetbal te spelen? Zo ja, dan ga je mee. Zo nee, dan haak je af."