Leegloop dreigt voor Cambuur: vier basisspelers mogelijk al in de winter weg
"Dat scenario is alleen een optie als we voor de winterstop nog wat punten vergaren"

Leegloop dreigt voor Cambuur: vier basisspelers mogelijk al in de winter weg

27-11-2014 08:54
5

SC Cambuur lijkt het huidige succes te moeten bekopen met een leegloop. Het winterse vertrek van drie basiskrachten dreigt, omdat zij hun contract niet willen verlengen. 

Cambuur heeft gepoogd Mohamed El Makrini, Lucas Bijker en Wout Droste langer aan de club te binden, maar een akkoord blijft uit. De Friezen zien het drietal liever niet gratis de deur uitlopen en overwegen daarom in de winter een of meerdere spelers van de hand te doen.

Dat meldt Voetbal International donderdag. "Maar dat scenario is alleen een optie als we voor de winterstop nog wat punten vergaren. Lijfsbehoud boven alles", zegt directeur Gerald van den Belt. Cambuur staat met twintig punten zesde, met een voorsprong van liefst tien punten op nummer zestien NAC Breda.

El Makrini, Bijker en Droste zijn bij Cambuur allemaal basisklant. El Makrini, die al sinds 2011 in Leeuwarden speelt, gaf eerder al aan dat hij verwacht het niveau van de Premier League aan te kunnen. De verdedigers Bijker en Droste hopen ook op een stap hogerop.

Leegloop
Overigens zouden er weleens meer spelers kunnen vertrekken bij Cambuur. Albert Rusnák wordt tot de winterstop gehuurd van Manchester City, Van den Belt wil uiterlijk eind december duidelijkheid over een langer verblijf.

Daarnaast is Bartholomew Ogbeche bezig aan een uitstekend seizoen. Met acht goals trekt de spits wellicht de belangstelling van andere clubs, maar Cambuur blijft in dat geval niet met lege handen achter. "We hebben de optie om zijn aflopende contract te verlengen", aldus Van den Belt.