Van Gaal woedend wegens 250 miljoen euro: Het is een gebrek aan respect
Oud-bondscoach Oranje niet blij met publicaties

Van Gaal woedend wegens 250 miljoen euro: "Het is een gebrek aan respect"

05-12-2014 22:56
2

Louis van Gaal ergert zich als manager van Manchester United aan de Engelse pers. Naar verluidt mag de Nederlander nog eens 250 miljoen euro spenderen om de selectie naar een hoger niveau te tillen, maar dat is naar eigen zeggen een onzinnig verhaal.

Van Gaal haalde afgelopen zomer spelers als Ángel Di María, Radamel Falcao, Daley Blind en Marcos Rojo naar Manchester. Mede dankzij deze kwaliteitsimpuls draait United bovenin mee, maar vooralsnog is dat onvoldoende om koploper Chelsea uit te dagen. United zou de oud-bondscoach mede om die reden opnieuw een stevig transferbudget willen voorschotelen.

"Het is altijd verschrikkelijk wanneer men schrijft over nummers, omdat vice-voorzitter Ed Woodward er niets over heeft gezegd en datzelfde geldt voor mij. Het is een gebrek aan respect jegens mijn spelersgroep en daarom zit het me dwars", aldus Van Gaal op de persconferentie. "Ik moet werken met de beschikbare selectie en voor die spelers heb ik altijd respect. Ik geloof in deze jongens."

"In dit geval draait het helemaal niet om geld. Wanneer een club als Manchester United tevoorschijn komt, zal de andere club altijd meer geld verlangen omdat we Manchester United zijn. Misschien herken je dat beeld wel. Denk je dat Southampton zoiets overkomt? Ik denk van niet. Er is altijd een relatie tussen teams als Real Madrid en United versus Aston Villa en Southampton."