Heerenveen belooft transfervuurwerk na jaarwisseling: Heel geïnteresseerd
"We zijn heel geïnteresseerd"

Heerenveen belooft transfervuurwerk na jaarwisseling: "Heel geïnteresseerd"

13-12-2014 12:13
4

Na het vastleggen van Simon Thern is sc Heerenveen nog niet klaar op de transfermarkt. De Friese club, die bezig is aan een dramatische reeks in de Eredivisie, is op zoek naar een extra aanvaller.

Dat laat Hans Vonk, manager voetbalzaken van Heerenveen, weten aan Omrop Fryslan. Het gaat in eerste instantie om een versterking voor de breedte. "We willen er voorin gewoon iemand bij hebben die ons sterker maakt en het liefst natuurlijk ook doelpunten kan maken", vertelt Vonk.

De komst van een nieuwe aanvaller moet los worden gezien van de Friese belangstelling voor Valon Ahmedi. De twintigjarige middenvelder van het Sloveense NK Celje staat hoog op het lijstje. "We zijn heel geïnteresseerd. We hebben ook met die jongen gesproken en hij wil ook graag komen. Dan moeten we er voor zien te zorgen dat we eruit komen met hem, maar ook met zijn club. Dat zal wellicht volgende week gaan gebeuren."

Heerenveen kan wel wat vers bloed gebruiken, nu de ploeg van trainer Dwight Lodeweges al acht competitieduels op rij niet wist te winnen. Vonk: "Eerst gaan we kijken hoe het de komende twee wedstrijden gaat. Daarna bespreken we of we nog iemand nodig hebben. Of er nog iemand weggaat? Het is onze intentie om de groep verder intact te laten."