Koeman erkent interesse in 'probleemkind' Elia: 'Dat heb ik al eerder gezegd'
Koeman wil zijn selectie op minstens één positie versterken

Koeman erkent interesse in 'probleemkind' Elia: 'Dat heb ik al eerder gezegd'

23-12-2014 15:40
1

Hoewel Eljero Elia dinsdag op zijn Twitter-account melding maakte van een 'big day', hoeft dat niet per se te betekenen dat hij een contract gaat tekenen bij Southampton. Ronald Koeman was iets voorzichtiger in zijn bewoordingen over Elia.

De Nederlandse coach werd dinsdag tijdens de persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd tegen Crystal Palace gevraagd naar de eventuele overgang van Elia van Werder Bremen naar Engeland. "Hij is een van de spelers op ons lijstje, om in januari de selectie te versterken", bevestigde Koeman. "Het is echter nog niet rond, maar ik ben zeker in hem geïnteresseerd."

Wedden

Meer odds

Elia heeft zich onmogelijk gemaakt bij Werder en heeft een hoog salaris, vandaar dat de Duitse club hem liever vandaag dan morgen kwijt is. Elia zou op huurbasis naar Southampton moeten vertekken. Daar zou dan een optie tot koop bij zitten. "Als hij voor ons tekent, is het een goede versterking. Ik heb al eerder gezegd dat we een aanvaller erbij moeten hebben", doelt Koeman op de afwezigheid van Sadio Mané, die met Senegal meedoet aan de Afrika Cup.

"We hebben daarom een speler nodig en Elia is een goede optie. Hij is een Nederlandse international, had het moeilijk in Duitsland, maar is een echte vleugelaanvaller met veel snelheid."