Vraagprijs Bony opgekrikt: 'Hij scoort vaker dan spitsen die duurder waren'
Swansea-voorzitter wijst op unieke prestatie van Bony

Vraagprijs Bony opgekrikt: 'Hij scoort vaker dan spitsen die duurder waren'

31-12-2014 14:57
1

Wilfried Bony is over het kalenderjaar 2014 de speler met de meeste goals achter zijn naam in de Premier League. Dat zorgt voor belangstelling en dat weet men bij zijn huidige club Swansea City ook. De club uit Wales wil de voormalig speler van Vitesse niet kwijt, maar als het dan toch moet gebeuren gaat het vol voor de hoofdprijs.

Sinds Bony in 2013 de overstap maakte van Vitesse naar Swansea City maakte hij 33 doelpunten. In 2014 maakte hij er twintig in competitieverband. Het zorgt voor belangstelling. Tijdens het met 4-1 verloren duel met Liverpool zat de hoofdscout van Chelsea op de tribune voor de spits uit Ivoorkust. Voorzitter Huw Jenkinks heeft tot op heden echter geen aanbiedingen ontvangen voor Bony.

"Er is geen navraag gedaan bij mij of bij de club", zegt Bony in gesprek met The Daily Mail. "We zijn echter in dezelfde positie als elke andere club. Dingen zijn zoals ze zijn. Niemand wil spelers verliezen. Maar als je een speler kwijt moet raken, dan moet het wel voor de juiste prijs zijn. Grotere clubs moeten het daar mee doen. Dat is de aard van het voetbal deze dagen, daar zijn we realistisch in."

"Het is belangrijk om te onthouden dat we het hebben over de speler die de meeste doelpunten heeft gescoord in 2014, meer dan ieder ander. En meer dan spelers die heel veel geld kosten", aldus Jenkins, die doelt op onder meer Sergio Aguëro (achttien goals), Wayne Rooney (zestien) en Edin Dzeko (veertien).

Swansea City is Bony binnenkort sowieso kwijt, de spits gaat met Ivoorkust deelnemen aan de Afrika Cup. Jenkins hoopt dat de aanvaller daarna gewoon weer terugkeert bij de Premier League-club. Het feit dat hij een maand geleden zijn handtekening zette onder een nieuw contract, dat loopt tot de zomer van 2018, geeft Jenkinks hoop dat Bony voorlopig bij Swansea City wil blijven.