NAC en droomkandidaat ontkennen akkoord over langverwachte terugkeer in Breda
Meer aanwinsten volgen waarschijnlijk snel

NAC en droomkandidaat ontkennen akkoord over langverwachte terugkeer in Breda

02-01-2015 13:05
6

NAC Breda is er definitief in geslaagd Robert Maaskant aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer. Volgens FOX Sports is de kogel door de kerk en kan de oefenmeester vrijdag worden gepresenteerd. Hij tekent een contract voor een halfjaar.

Maaskant wordt de opvolger van Eric Hellemons, die wel aanblijft als assistent. Hellemons kreeg na het ontslag van Nebojsa Gudelj het vertrouwen, maar wordt nu toch te onervaren geacht om de strijd tegen degradatie in goede banen te leiden. 

De 45-jarige Maaskant wordt wel in staat geacht om NAC Breda in de Eredivisie te houden. Zelf gaat hij er zelfs van uit dat de twaalfde plek nog haalbaar is. De ex-verdediger, die tussen 2008 en 2010 ook al als NAC-coach werkzaam was, staat overigens nog onder contract bij het Amerikaanse Columbus Crew. Vrijdag laat hij zijn Amerikaanse werkgever weten dat hij terugkeert naar NAC, dat ook Dirk Marcellis al vastlegde. Meer versterkingen volgen waarschijnlijk snel.

Update: Volgens Omroep Brabant heeft FOX Sports te vroeg gejuicht. De regio-omroep laat weten dat de club en trainer te kennen hebben gegeven dat er nog geen akkoord is bereikt over de terugkeer van Maaskant in Breda.