FC Twente krijgt publieke waarschuwing voor niet voldoen aan plan van aanpak
Enschedeërs verwachten bij meetpunten in voorjaar en zomer weer naar categorie 2 te gaan

FC Twente krijgt publieke waarschuwing voor niet voldoen aan plan van aanpak

09-01-2015 10:56
2

De KNVB heeft FC Twente een tik op de vingers gegeven door een publieke waarschuwing uit te delen. De Enschedese club maakt dat vrijdagochtend bekend op de eigen website. Het is de Tukkers namelijk nog niet gelukt om de bezuinigingen op de spelerskosten in zijn geheel door te voeren.

FC Twente kondigde tijdens een persconferentie op 21 oktober 2014 al aan dat de voorgenomen maatregelen niet volledig doorgevoerd konden worden. Onlangs vertelde voorzitter Joop Munsterman al dat er in 2015 drie miljoen euro extra op de salarissen bezuinigd moet worden. "We hebben de KNVB tijdig op de hoogte gesteld dat we op dit punt nog niet aan ons plan van aanpak zouden gaan voldoen", legt financieel adviseur Arjan Hoop nu uit.

"Tijdens de persconferentie in oktober hebben we dit aspect nader toegelicht. Dat de KNVB een publieke waarschuwing geeft, is nou eenmaal een consequentie die daarbij hoort. De afgelopen twee jaar zijn de bedrijfslasten met vijftien miljoen euro gedaald, inclusief afschrijvingen. Hiervan bedroegen de kosten van het voetbalbedrijf zeven miljoen euro. Deze zomer voeren we, primair binnen het voetbalbedrijf, een bezuiniging van nog eens ruim drie miljoen euro door en zullen we zodoende aan de normstelling voldoen."

FC Twente is voorlopig dus nog niet uit categorie 1, want in februari zal de club opnieuw in de groep met 'zorgenkindjes' geplaatst worden. Bij de daaropvolgende metingen (voorjaar 2015 en zomer 2015) verwacht FC Twente categorie 1 te verlaten. Dat komt omdat de verwerking van de transfer van Dusan Tadic naar Southampton in het huidige seizoen valt en niet de jaargang 2013/14. Het verlies over dat seizoen was daardoor, zo schrijft de club, groter dan verwacht. Wanneer FC Twente bij het volgende meetpunt weer niet aan de voorwaarden voldoet, dan riskeert de club drie punten aftrek.