Feyenoord wil door met Van Beek: Nog een paar seizoenen hier voetballen
"Twee jaar geleden moest ik mij nog bewijzen en had ik helemaal geen contract"

Feyenoord wil door met Van Beek: "Nog een paar seizoenen hier voetballen"

19-01-2015 07:59
4

Feyenoord wil het huidige contract van Sven van Beek openbreken en opwaarderen. De club wil het bescheiden salaris van de verdediger opkrikken, zodat hij krijgt waar hij hiërarchisch gezien recht op heeft.

"Ik heb nog niet heel veel gehoord over het openbreken van mijn contract", zegt Van Beek in het Algemeen Dagblad. "Maar als ze komen, zal ik de club duidelijk maken dat ik nog zeker een paar seizoenen hier wil voetballen. Plannen om te verkassen naar een grote competitie heb ik echt nog niet. Twee jaar geleden moest ik mij nog bewijzen en had ik helemaal geen contract. Nu gaat het opeens heel snel. Ik voel me dan ook heel goed bij Feyenoord."

Van Beek is momenteel nog in het bezit van een contract dat loopt tot medio 2016, daarbij heeft Feyenoord wel de optie in het contract opgenomen voor een extra seizoen. Het is echter de vraag of technisch directeur Martin van Geel deze week aanklopt bij het management van Van Beek, in aanloop naar het duel met Ajax is concentratie belangrijk. Van Beek wil eindelijk eens winnen in Amsterdam.

"Het is al tien jaar geleden dat wij in de Arena hebben gewonnen", zegt de twintigjarige verdediger. "Toen speelde ik dus nog in de jeugd van Sparta. Alle aandacht moet nu naar die wedstrijd, al zijn we natuurlijk blij dat wij het eerste duel na de winterstop hebben gewonnen. In de Kuip hadden we dit seizoen van Ajax moeten winnen. Het is nu de hoogste tijd dat het eens lukt."