Emanuelson maakt transfer binnen Italië en doet nieuwe trainer watertanden
"Hij heeft bij grote clubs gespeeld en daarom veel ervaring"

Emanuelson maakt transfer binnen Italië en doet nieuwe trainer watertanden

20-01-2015 18:13
2

Urby Emanuelson is dichtbij een transfer naar Atalanta Bergamo. De linkspoot staat sinds het begin van dit seizoen onder contract bij AS Roma, maar bij die club komt hij  niet in de plannen voor.

Emanuelson is naar verluidt slechts een handtekening verwijderd van een overstap naar Atalanta, zo meldt journalist Gianluca Di Marzio. De clubs zouden een akkoord hebben bereikt over de linker vleugelspeler, die ook een persoonlijk akkoord heeft met Atalanta.

Stefano Colantuano, trainer van de beoogde nieuwe club van Emanuelson, maakte de transfer al bekend. "Emanuelson komt naar ons toe. Hij zal zeker van waarde zijn voor ons. Hij heeft bij grote clubs gespeeld en daarom veel ervaring", aldus Colantuano tegenover Radio 24.

Emanuelson streek deze zomer neer bij Roma en mocht in de competitie slechts tweemaal invallen. Het leverde hem vijftien speelminuten op. Tot aan de zomer stond hij onder contract bij AC Milan. Atalanta wordt de derde Italiaanse club van de Amsterdammer, die dinsdagavond al niet meer bij de selectie van Roma zit voor het duel met Empoli.