De Boer vergroot druk: Als je geen prijs pakt, is het seizoen mislukt
"Natuurlijk wil je zo ver mogelijk komen"

De Boer vergroot druk: "Als je geen prijs pakt, is het seizoen mislukt"

18-02-2015 14:31
3

Frank de Boer is er veel aan gelegen dit seizoen wél ver te komen in de Europa League. Ajax begint donderdagavond aan de knock-outfase met een thuiswedstrijd tegen Legia Warschau.

De landstitel is door de achterstand van twaalf punten op koploper PSV uit zicht, terwijl Ajax al klaar is in de KNVB Beker. De Boer zet daardoor alles op succes in de Europa League. "Natuurlijk wil je zo ver mogelijk komen in elke competitie, maar als je geen prijs pakt, is het seizoen mislukt", legde de Ajax-trainer zichzelf druk op tijdens de persconferentie voor 'Legia'.

"Deze wedstrijd is van groot belang voor ons én voor het Nederlandse voetbal. We hebben nog drie clubs in het toernooi; het zou mooi zijn als de Nederlandse ploegen (ook PSV en Feyenoord doen nog mee, red.) ver komen. Wij hebben al bewezen tegen ploegen van Champions League-niveau een goede prestatie neer te kunnen zetten. Dat willen we morgen weer zien."

De Boer, die Joël Veltman moet missen, is benieuwd naar wat Legia te bieden heeft. "We kennen ze niet zo goed. Ze spelen heel direct voetbal. Het is een goede, complete en ervaren ploeg; ik denk dat de gemiddelde leeftijd 29 jaar is. Ze werden niet voor niets eerste in de Europa League-poule en daarbij hadden ze bijna Champions League gespeeld. We zullen even moeten afwachten hoe zij precies voor de dag komen."

De Boer wilde niet verklappen wie tegen Legia in de spits staat. De trainer heeft de keuze tussen Arek Milik en Lasse Schöne. Als hij Milik tegen zijn landgenoten laat terugkeren in het centrum van de aanval dan verhuist de ervaren Deen waarschijnlijk naar de rechterflank, waar Anwar El Ghazi de laatste weken speelde. De verwachting is dat de weer fitte Thulani Serero en Nicolai Boilesen hun rentree in de basisformatie maken. Ricardo van Rhijn start als rechtsback en Mike van der Hoorn vervangt de geblesseerde Joël Veltman.