Italiaanse premier eist excuses van Feyenoord: Een teken van onbeschoftheid
Ophef in Rome

Italiaanse premier eist excuses van Feyenoord: "Een teken van onbeschoftheid"

20-02-2015 07:26

Ook Italië is deels in de ban van het voetbalgeweld in Rome. Zelfs de Italiaanse premier Matteo Renzi bemoeit zich met de situatie rondom de Feyenoord-supporters, die de stad flink gehavend achterlieten.

"Het is een teken van barbaarsheid en onbeschoftheid", zegt Renzi. "Het enige persbericht dat Feyenoord nu moet uitbrengen, telt maar vijf letters: 'scusa'. Ze moeten beginnen met hun excuses te maken in plaats van deze onbeschofterikken te verdedigen."

De stad had zo'n 1300 agenten ingezet om de boel in goede banen te leiden, volgens enkele verhalen zouden zij ook een aandeel in de onrust hebben gezet. Renzi zegt intussen dat de Nederlandse relschoppers hard gestraft zullen worden. Woensdag werden al 23 fans gearresteerd, donderdag volgden er nog eens 28. De eerste hooligans die werden veroordeeld kregen voorwaardelijke gevangenisstraffen van zes tot zestien maanden of geldboetes tot liefst 45.000 euro.

Feyenoord-directeur Eric Gudde reageerde donderdagavond al op de problemen in Rome. "Laat ik duidelijk zijn: wat er in de stad is gebeurd, daar moet Feyenoord alle afstand van nemen. Als je naar een stad gaat, dan hoor je die achter te laten zoals je hem gevonden hebt. Al het andere wat je doet is volstrekt verwerpelijk", zei hij onder meer.