Snelle uitschakeling dreigt opnieuw voor Arsenal: daverende verrassing in Londen
Nederlaag voor Gunners tegen Monegasken

Snelle uitschakeling dreigt opnieuw voor Arsenal: daverende verrassing in Londen

25-02-2015 22:38
2

Arsenal raakt de laatste jaren steeds verder achterop bij de echte topploegen van Europa. Het elftal van trainer Arsène Wenger verloor woensdagavond voor eigen publiek het eerste duel met AS Monaco in de achtste finales van de Champions League (1-3).

Zo moet Arsenal serieus vrezen dat het voor het vijfde seizoen op rij sneuvelt op weg naar de kwartfinales van de mooiste competitie voor Europese clubteams. In dat geval zal de kritiek op Wenger weer aanzwellen. De Fransman is bijna negentien jaar trainer van de club uit Londen. Sinds de landstitel van 2004 vulde hij de prijzenkast van Arsenal nog slechts met twee FA Cups.

Wenger koestert warme gevoelens voor Monaco, waarmee hij in het begin van een lange loopbaan naam maakte met een Franse landstitel en een verloren finale van de Europa Cup 2. Nu Chelsea en Manchester City alweer ver afstand hebben genomen in de Premier League wil hij met Arsenal graag weer eens echt presteren in de Champions League. De nummer drie van Engeland leek AS Monaco op het juiste moment te treffen, met het oog op de schorsing van Jérémy Toulalan en de blessures bij Ricardo Carvalho, Andrea Raggi, Tiémoué Bakayoko en Lacina Traoré.

AS Monaco wankelde ook even in de openingsfase, maar bleef vervolgens vrij eenvoudig overeind. De bezoekers kwamen na 38 minuten een beetje fortuinlijk op voorsprong toen Geoffrey Kondogbia via het lichaam van verdediger Per Mertesacker raak schoot (0-1). Ze hadden vervolgens geluk dat Olivier Giroud het vizier niet op scherp had staan. De beoogde Franse scherpschutter van Arsenal miste drie grote kansen op een treffer. De fans van de thuisclub trakteerden trainer Wenger op een cynisch applaus toen hij Giroud na een uur wisselde.

Even daarvoor was Monaco, waar doelman Maarten Stekelenburg op de bank bleef, op een voorsprong van 2-0 gekomen. Dimitar Berbatov had aan één mogelijkheid genoeg om te scoren. De treffer van de Bulgaar was extra pijnlijk voor het thuispubliek omdat hij in het verleden uitkwam voor Spurs, de grote rivaal van Arsenal. Het elftal van Wenger probeerde het nog wel en zag Alex Oxlade-Chamberlain in blessuretijd scoren (1-2). Even later verschafte de Belg Yannick Ferreira-Carrasco de bezoekers uit Monaco een wel heel mooie uitgangspositie voor de return over drie weken. (ANP)