Kluivert kan op eigen benen gaan staan: 'Hoop volgende week rond te komen'
Oud-international kan ver weg op eigen benen gaan staan

Kluivert kan op eigen benen gaan staan: 'Hoop volgende week rond te komen'

26-02-2015 16:57

Patrick Kluivert wordt opnieuw in verband gebracht met het bondscoachschap van Curaçao. De oud-international zou volgens media op Curaçao al in gesprek zijn met de voetbalbond.

Dat beweert althans Rignaal 'Jean' Francisca, voorzitter van de bond. De onderhandelingen met Kluivert zouden vergevorderd zijn. "Maar we zijn er nog niet uit”, citeert Metro de preses. "Er moeten nog wat details worden uitgewerkt en daar zal ook overeenstemming over moeten worden bereikt. Ik hoop ergens volgende week rond te komen met Kluivert."

Rob Jansen, zaakwaarnemer van Kluivert, wil tegenover Metro niet op het nieuws ingaan. "Ik zeg daar niks over. Je moet bij de Curaçaose bond zijn", aldus de zaakwaarnemer. Eerder wees Kluivert aanbiedingen uit Iran en Ghana af. "Hij wil zich in deze fase liever richten op een club en niet op een land. Hij wacht liever af tot er een juiste aanbieding van een club in Europa langs komt", zei Jansen destijds.

Kluivert was van 2012 tot 2014 één van de assistent-bondscoaches van Louis van Gaal en had zelf Jong FC Twente onder zijn leiding. In het verleden speelde Kluivert drie jaar voor Ajax, een jaar voor Milan en zes jaar voor Barça. Daarna stond hij nog onder contract bij Newcastle United, Valencia, PSV en Lille.