Ajax-zondebok reageert: De goal, verder vond ik niet dat ik heel slecht was
"Ik ben heel zelfkritisch"

Ajax-zondebok reageert: "De goal, verder vond ik niet dat ik heel slecht was"

13-03-2015 00:18
12

Nicolai Boilesen is de zondebok onder Ajax-supporters. Ook in de verloren Europa League-wedstrijd tegen Dnipro Dnipropetrovsk was de Deen weer een onzekere factor.

Het doelpunt van Dnipro-speler Roman Zozulya droeg niet bij aan een positievere beeldvorming. Boilesen maakt een opmerkelijke sliding en was niet meer in staat het schot te blokken. "De goal, daar gaat het natuurlijk uiteindelijk om. Verder vond ik niet dat ik heel slecht was", reageert de linksback, tevens aanvoerder, in gesprek met Ajax Life.

"Veel balverlies? Dat moet ik dan nog terugkijken. Het is op dit moment een beetje op en neer. Maar als je naar de laatste vijf wedstrijden voor deze kijkt, had ik de stijgende lijn te pakken", vervolgt Boilesen. "Ik ben heel zelfkritisch. Ik zeg niet dat ik tevreden was. Ik hoor de hele tijd dat ik worstel met mezelf, maar ik vond dat ik de laatste wedstrijden de stijgende lijn te pakken had."

De Deen ontkent dat hij uit de toon viel. "Vandaag was de goal niet goed. En natuurlijk had ik een paar keer balverlies, maar dat had iedereen vandaag. Ik ben wel iemand die een beetje risico in z’n spel heeft, die soms een linie overslaat en niet elke keer de makkelijke bal breed te geven of terug te spelen om uiteindelijk tot kansen te komen. Soms lukt het, soms niet."

De ontegenzeggelijke dip schrijft Boilesen toe aan de snelle terugkeer na zijn knieblessure. "Na die knieblessure heb ik gelijk weer alles gespeeld. Achteraf was het niet te snel, maar wel heel snel. Ik heb nu tien wedstrijden achter elkaar gespeeld en vind dat ik wel weer die kleine details terugkrijg."