De Zeeuw tipt Feyenoord: 'Als ik dat zie denk ik dat hij ook in De Kuip kan spelen'
Beslissende aanvaller krijgt complimenten van De Zeeuw

De Zeeuw tipt Feyenoord: 'Als ik dat zie denk ik dat hij ook in De Kuip kan spelen'

20-03-2015 09:25
3

Adnane Tighadouini kan een stap hogerop aan. Een flinke stap zelfs. Dat denk Demy de Zeeuw, ploeggenoot van de linksbuiten bij NAC Breda. De middenvelder is een fan van de sleutelspelers van de Bredanaars.

Vorige week maakte Tighadouini het cruciale doelpunt tegen Go Ahead Eagles (1-0), waardoor de teller al op negen competitietreffers staat. "Als ik Bacacikoglu bij Feyenoord zie, kan Adje ook in De Kuip spelen", vertelt De Zeeuw in een interview met De Volkskrant. "Het is wel een wereld van verschil of hij NAC in de Eredivisie weet te houden of de club verlaat na degradatie. Dan zeggen mensen toch: ook hij kon het niet voorkomen."

Wedden

Meer odds

Tighadouini zelf is nog bescheiden. "Ik droom van een topclub in Nederland, maar ik moet ik het eerst bij NAC laten zien", zegt hij. Trainer Robert Maaskant, tevens technisch directeur van NAC, geeft alvast een boodschap af aan eventueel geïnteresseerde clubs. "Als een club komende zomer 2,5 miljoen euro voor hem neerlegt, mogen ze hem hebben."

Overigens is Tighadouini minstens zo blij met De Zeeuw als andersom. "Demy brengt creativiteit in de ploeg, hij kan me vrij voor de keeper zetten. Voor de winterstop berustte ik vaak in de gedachte dat ik de bal toch niet kreeg. Nu maak ik mijn loopactie al voor Demy de bal heeft aangenomen."