Groningen zit dwars: We gaan geen tonnen betalen voor één speler
"Het moet wel binnen ons budget passen"

Groningen zit dwars: "We gaan geen tonnen betalen voor één speler"

29-03-2015 23:09
5

Het Schotse avontuur van Genero Zeefuik blijft zoals het er nu naar uitziet beperkt tot één seizoen. Hearts, dat hem huurt van FC Groningen, kan de 24-jarige spits niet betalen.

Hearts kroonde zich onlangs al tot kampioen van de eerste divisie en is bezig de selectie voor volgend seizoen op peil te brengen. Het vastleggen van Zeefuik staat hoog op het lijstje met prioriteiten, maar de Schotten missen de financiële middelen om tot koop over te gaan.

Zeefuik ligt immers nog tot een jaar vast bij FC Groningen, dat minimaal 450.000 euro zou verlangen. "Genero is een speler die we heel graag willen behouden, maar het moet wel binnen ons budget passen", vertelt manager Robbie Neilson aan The Scotsman. "We gaan geen tonnen betalen voor één speler. Dat kunnen we ook niet."

Dat is zuur voor Hearts, dat dolgelukkig is met Zeefuik, die in twaalf competitieduels al negen keer scoorde. Neilson: "Genero is bezig aan een geweldig seizoen en we zien hem liever niet vertrekken. Dat weet hij ook. De bal ligt nu bij Genero en Groningen. Ik snap ook wel dat zij wat geld willen zien."