'Goed nieuws voor PSV-kassa: ook koploper maakt plannen voor Depay'
Nieuw gerucht rond PSV-ster

'Goed nieuws voor PSV-kassa: ook koploper maakt plannen voor Depay'

06-04-2015 15:36
9

Een nieuwe dag, een nieuw gerucht in Engeland over Memphis Depay. Chelsea werkt naar verluidt aan een plan om de PSV'er naar Stamford Bridge te halen.

Depay wordt begeerd door de complete Europese top en staat in de Britse tabloids bijna synoniem aan versterking voor Manchester United. José Mourinho heeft volgens The Mirror echter plannen om een stokje voor de plannen van Louis van Gaal te steken. Chelsea wil Depay in de zomer oppikken, meldt de boulevardkrant.

PSV hoeft echter nog niet klaar te gaan zitten voor een gigantisch aanbod. Mourinho moet eerst een aantal spelers lozen, voordat er versterkingen kunnen komen. Kind van de rekening wordt mogelijk Oscar. De Braziliaan zou het met een reeks dramatische optredens hebben verpest op Stamford Bridge. De fans moeten hem niet meer.

Ook Mourinho heeft geen zin meer om Oscar wekelijks te verdedigen, ook niet na de benauwde 2-1 zege op Stoke City. "Ik denk niet dat hij slecht heeft gespeeld. Hij was gewoon niet goed genoeg. Dat is een groot verschil."

Zodra Oscar aan de kant is gezet door Chelsea, richt de Premier League-koploper zich op Depay. Ook Hoffenheim-ster Roberto Firmino staat op het lijstje, net als bij Manchester United. Het is al met al goed nieuws voor PSV, dat al stevig rekening hield met een zomers vertrek van Depay. Door de rivaliteit tussen de Engelse topclubs loopt de vraagprijs alleen maar verder op.