NAC test onveilig stadion met zakken zand of kunstmest: Niet in de boeken
NAC wil niet weg uit eigen stadion, ook niet als dat consequenties heeft

NAC test onveilig stadion met zakken zand of kunstmest: "Niet in de boeken"

24-04-2015 11:44
4

Grote problemen in Breda. De wedstrijd van zaterdagavond van NAC Breda tegen Heracles Almelo staat op losse schroeven. Verhuizen naar een ander stadion is voor de NAC-directie geen optie.

"Uitwijken naar een ander stadion is geen scenario dat in de boeken voorkomt", zegt NAC-directeur Justin Goetzee in gesprek met het Radio 1 Journaal. NAC wil per se in het eigen Rat Verlegh Stadion spelen. "De consequentie kan zijn dat je de wedstrijd een week moet opschuiven of dat je misschien met een deels of volledig lege hoofdtribune moet spelen. We zouden in het slechtste geval ook thuis zonder publiek kunnen spelen, maar wij doen er alles aan om dat te voorkomen."

De directeur legt nog even uit wat er gebeurde: "Gisteren kregen we informatie dat niet met zekerheid gezegd kan worden dat de situatie veilig is. Er worden stutten geplaatst, maar die bieden ook geen garantie. Ze gaan nu de tribune testen en pas dan kan wel of niet zekerheid worden gegeven over de veiligheid. Dat fysiek testen doen ze met zakken zand of kunstmest van 25 kilo die op de tribune gelegd worden." Of de wedstrijd tegen Heracles doorgaat, is dus afwachten.