Een meerwaarde voor de Eredivisie en zonder meer een versterking voor Ajax
"Van der Vaart is een buitengewoon goede voetballer"

"Een meerwaarde voor de Eredivisie en zonder meer een versterking voor Ajax"

04-05-2015 19:29
4

De berichten over een aanstaande terugkeer van Rafael van der Vaart naar Ajax beginnen steeds harder te gonsen. Mike Verweij, de journalist van De Telegraaf die maandagochtend als eerste met het nieuws kwam, geeft een positief advies.

"Van der Vaart is een buitengewoon goede voetballer. Geweest, en nog steeds", vertelt hij bij Afkicken. De 32-jarige Heemskerker liep in de competitiewedstrijd van Hamburger SV tegen FSV Mainz (2-1) twaalf kilometer. "Dat is niet altijd een plus, maar het geeft wel aan dat hij heel erg fit is."

"Van der Vaart is zeker een meerwaarde voor de Eredivisie en zonder meer een versterking voor Ajax", benadrukt Verweij. "Voor de selectie is het ook heel belangrijk dat er zo'n speler bij komt. Joël Veltman en Davy Klaassen moeten nu de kar trekken, maar hebben dit seizoen bewezen dat ze nog veel te druk zijn met zichzelf."

"Wat je bij Van der Vaart ook ziet, is dat hij honderden wedstrijden op het hoogste niveau heeft gespeeld. Als ik Ajax zou zijn, zou ik het ook wel aandurven. Ajax heeft zich gemeld en Van der Vaart staat er positiever tegenover dan ooit."

De 109-voudig international van Oranje, die bij andere clubs veel meer kan verdienen, is bij Ajax waarschijnlijk in beeld voor de spitspositie. Verweij: "Ik denk dat Frank de Boer hem meer als spits ziet, dan als middenvelder. Ze hebben al heel veel middenvelders en het het hele elftal kan aan Van der Vaart worden opgehangen."