Update: 'Guardiola akkoord met City, heeft al voorcontract getekend'
Coach al eerder in verband gebracht met Engelsen

Update: 'Guardiola akkoord met City, heeft al voorcontract getekend'

09-05-2015 17:40
10

De toekomst van Josep Guardiola bij Bayern München is zeer onzeker geworden. Volgens BeinSports komt er deze zomer zelfs een einde aan zijn tijd in Duitsland. Hij vertrekt naar Manchester City.

Dat wordt zaterdagmiddag gemeld. Het is niet voor het eerst dat Guardiola aan City wordt gelinkt. De afgelopen maanden is hij veelvuldig met de gefortuneerde Engelse club in verband gebracht. De verwachting was echter dat Guardiola pas na afloop van zijn contract in München, medio 2016, zou vertrekken.

De recente ontwikkelingen in de Allianz Arena hebben een vertrek echter in een stroomversnelling gebracht, aldus BeinSports. Nadat de volledige medische staf opstapte na een meningsverschil met Guardiola en de ruime nederlaag in Camp Nou (3-0) is het draagvlak voor de coach kleiner geworden.

In Manchester moet hij de opvolger worden van de Chileen Manuel Pellegrini. Van de coach is officieel nog niet bekend dat hij komende zomer moet vertrekken, maar alle Engelse media zijn het erover eens dat Pellegrini het veld moet ruimen.

Update 17:40 uur: Inmiddels wordt gemeld dat het niet om een overgang voor komende zomer, maar om een stap in 2016 gaat. Guardiola zou al wel een akkoord hebben bereikt met de club uit Manchester en een voorcontract hebben getekend.