'Swansea City brengt met belangstelling Nederlandse keeperscarrousel op gang'
Mooie transfer lonkt

'Swansea City brengt met belangstelling Nederlandse keeperscarrousel op gang'

13-05-2015 07:34

Voor Kristoffer Nordfeldt lonkt na dit seizoen een mooie stap omhoog. De sluitpost van sc Heerenveen vertrekt mogelijk naar de Premier League, waar Swansea City concrete belangstelling voor hem heeft.

Nordfeldt is bezig aan een sterk seizoen en heeft met zijn prestaties de aandacht getrokken van Swansea, dat na Michel Vorm opnieuw een goalie uit de Eredivisie wil wegplukken. De club uit Wales heeft de Zweed uitgebreid gescout en wil hem na dit seizoen direct.

Heerenveen verwacht er financieel wel uit te komen met Swansea. Volgens De Telegraaf is het daarom nu aan Nordfeldt om over zijn toekomst te beslissen. De 25-jarige keeper wil ergens eerste keeper worden, om zo zijn kansen op het EK in 2016 te vergroten. Bij de huidige nummer acht van de Premier League moet hij dan de concurrentiestrijd winnen van voormalig Arsenal-doelman Lukasz Fabianski.

Zaakwaarnemer Perry Overeem bevestigde vorige week al dat er belangstelling was voor Nordfeldt, zonder daarbij de naam van de club te noemen. De ambitieuze Nordfeldt wil na drie jaar wel een stap hogerop en ook Heerenveen is bereid om mee te werken. Het contract tussen beide partijen loopt volgend jaar af. Heerenveen ziet in Erwin Mulder en Martin Hansen geschikte opvolgers.