Ander geluid bij FC Twente: Ik ben nog lang niet klaar in Enschede, ik blijf
Aankoop bewees zijn waarde dit seizoen

Ander geluid bij FC Twente: "Ik ben nog lang niet klaar in Enschede, ik blijf"

18-05-2015 09:26
4

Hakim Ziyech bewees tegen zijn oude werkgever sc Heerenveen dat hij van onschatbare waarde was voor FC Twente dit seizoen. Met twee goals en een assist op Orlando Engelaar kroonde hij zich tot matchwinner in het met 3-1 gewonnen duel in Friesland.

Ziyech speelde een puike wedstrijd in Friesland, waar hij op cynische wijze werd verwelkomd door de aanhang van Heerenveen. "Dit voelt goed. Het was een speciale wedstrijd voor mij. Het is mooi om zo terug te komen, met twee goals en weer een assist", zegt de middenvelder in gesprek met TC/Tubantia.

Ondanks het dramatische seizoen van zijn ploeg, weigert hij de handdoek in de ring te gooien. "Ik ben nog lang niet klaar in Enschede. Ik blijf bij FC Twente. Maar zo’n seizoen als dit hoop ik nooit meer mee te maken als voetballer. Met als dieptepunt de aftrek van zes punten en het schrappen van Europees voetbal door de club", zegt Ziyech tegen het dagblad.

Over zijn eigen prestaties (elf goals, zestien assists) is de middenvelder wel te spreken dit seizoen. "Als je naar mijn persoonlijke cijfers kijkt, heb ik inderdaad een uitstekend seizoen gedraaid. Dan mag ik best tevreden zijn. Maar het is een dubbel gevoel. Het is zo'n bizar jaar geweest en er is zo ontzettend veel gebeurd. Dit maakt het natuurlijk niet goed."