Rotterdammers willen vijftal behouden en mikken op goalgetter uit Jupiler League
Huurling krijgt voorlopig geen contract

Rotterdammers willen vijftal behouden en mikken op goalgetter uit Jupiler League

18-05-2015 18:35

Excelsior is druk bezig met het smeden van een selectie voor komend seizoen. De Rotterdamse formatie gaat snel om de tafel met een vijftal spelers dat over een aflopend contract beschikt. Aanvaller Ninos Gouriye vertrekt, Cas Peters (FC Emmen) wordt mogelijk aangetrokken.

Peters, dit seizoen goed voor 23 doelpunten in dienst van FC Emmen, staat op het verlanglijstje van Excelsior. "Wij hebben in februari al een gesprek gevoerd met Cas'', vertelt directeur Ferry de Haan aan FOX Sports. "Toen gaf hij aan nog geen beslissing over zijn toekomst te willen nemen. Dat is zijn goed recht natuurlijk. Maar dat betekent wel dat wij verder gaan kijken.''

Een andere aanvaller, Ninos Gouriye, speelt komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet meer op Woudestein. Hij wordt dit seizoen van ADO Den Haag gehuurd. "Wij hebben met Jordan Botaka, Daryl van Mieghem en Brandley Kuwas momenteel drie vleugelaanvallers onder contract staan'', aldus De Haan. "Dat is voorlopig voldoende. Dat neemt niet weg dat we later wellicht Gouriye alsnog benaderen voor een langere samenwerking. Maar het klopt dat we nu bewust het risico lopen dat hij ergens anders tekent."

De verbintenissen van Daan Bovenberg, Sander Fischer, Bas Kuipers, Khalid Karami en Luigi Bruins lopen af. Hun toekomst is ongewis. Er vinden op korte termijn gesprekken plaats met het vijftal. "Ze weten hoe we er in staan. Zij zijn belangrijke spelers voor ons, ze weten wat ze hier hebben en we willen graag met ze door. Het is ook duidelijk wat we willen en kunnen bieden."