'Hij heeft stappen gemaakt, nog een jaar achter Zivkovic accepteren we niet'
Hendriks moet komend seizoen aan spelen toekomen

'Hij heeft stappen gemaakt, nog een jaar achter Zivkovic accepteren we niet'

18-05-2015 20:41
4

Het is de bedoeling dat Sam Hendriks komend seizoen aan spelen toekomt. De aanvaller heeft zich sinds zijn overstap van De Graafschap A1 naar Jong Ajax nog niet kunnen onderscheiden. Komend seizoen moet daar verandering in komen.

Dat stelt zijn zaakwaarnemer, Robert Postma, tegenover Ajax Showtime. "We hebben een bijzonder goed gesprek gehad met Marc Overmars. We zitten op dezelfde golflengte", zegt Postma, die niet wil dat zijn cliënt in de schaduw speelt. "Sam heeft de afgelopen jaren bij Ajax enorme vorderingen gemaakt in zijn ontwikkeling, maar nog een jaar een rol achter Zivkovic accepteren we niet."

Komend seizoen moet Hendriks ‘een stuk of dertig wedstrijden’ gaan spelen. "Daarvoor zijn verschillende scenario’s denkbaar", stelt Postma, die onder meer denkt aan een verhuur in de Jupiler League. "Dat is waar Sam denk ik wel een stuk of twintig doelpunten zou kunnen maken. We houden alle opties open. Het hangt uiteindelijk af van het beleid van Ajax", besluit de zaakwaarnemer van de twintigjarige spits.