HSV weigert belofte over afscheid te doen aan 'onfatsoenlijke' Van der Vaart
"We hebben een topwedstrijd afgeleverd"

HSV weigert belofte over afscheid te doen aan 'onfatsoenlijke' Van der Vaart

25-05-2015 15:35
1

Rafael van der Vaart krijgt alsnog zijn afscheid in het Volksparkstadion van Hamburger SV. Het is echter nog niet zeker of hij ook mag spelen.

Van der Vaart kreeg vorige week een gele kaart in de blessuretijd tegen VfB Stuttgart en miste daardoor de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen, waarin HSV op het nippertje directe degradatie afwendde. Het kwam de 'onfatsoenlijke' middenvelder op bakken vol kritiek te staan.

In het beslissende tweeluik tegen Karlsruher SC mag Van der Vaart weer meedoen, maar het is nog niet zeker of hij ook speelt. "Dat gaan we eens rustig bekijken", vertelt Bruno Labbadia, trainer van HSV, aan Hamburger Morgenpost. "We gaan in overleg en proberen in te schatten wat het beste is voor het team. Dan hakken we de knoop door."

Marcel Diaz verving Van der Vaart in het gewonnen duel met Schalke 04 (2-0) en deed het uitstekend. Labbadia: "Inderdaad, net als ik de rest van de ploeg een compliment moet maken. We hebben een topwedstrijd afgeleverd."

Intussen is Van der Vaart ook onderwerp van gesprek in Amsterdam. Ajax kreeg maandag te horen dat de Heemskerker voorlopg geen besluit neemt over zijn toekomst, maar de deur is nog niet op slot.