KNVB walgt: Deze personen misbruiken het voetbal om rotzooi te trappen
KNVB reageert op spreekkoren

KNVB walgt: "Deze personen misbruiken het voetbal om rotzooi te trappen"

27-05-2015 15:49
4

De KNVB heeft bij woorden van Gijs De Jong met afschuw gereageerd op de spreekkoren van een groepje FC Utrecht-supporters tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax. De aanklager betaald voetbal legde de Domstedelingen een flinke straf op. 

Als FC Utrecht akkoord gaat met het schikkingsvoorstel van de aanklager, dan moet de club 10.000 euro betalen en is de Bunnik-side leeg tijdens het eerstvolgende thuisduel met Ajax. Fanatieke supporters riepen antisemitische teksten naar de Amsterdammers en dat kost Utrecht geld. "Dit soort teksten is walgelijk", zegt manager competitiezaken Gijs de Jong van de KNVB.

"Deze personen misbruiken het voetbal om rotzooi te trappen. Bovendien is het doodzonde dat deze relatief kleine groep ervoor zorgt dat iedereen het na het speelweekeinde over dit incident heeft, in plaats van bijvoorbeeld de 1-4 overwinning van Feyenoord in Alkmaar", laat De Jong weten aan De Telegraaf.

De Jong ging ook in op de straf die FC Utrecht werd voorgesteld. "Mensen die zich schuldig maken aan discriminatie, kunnen een stadionverbod van vijf jaar krijgen. En dit schikkingsvoorstel voor FC Utrecht laat ook zien dat er in de tuchtrechtspraak behoorlijke straffen voor clubs kunnen volgen. Waar nog meer te winnen is, is in bewustwording."