Weg vrij voor United en Van Gaal: 'Hij wil een transfer, wij hebben oké gezegd'
Middenvelder wil weg

Weg vrij voor United en Van Gaal: 'Hij wil een transfer, wij hebben oké gezegd'

27-05-2015 17:15

Borussia Dortmund legt zich neer bij een vertrek van Ilkay Gundogan. De Duitse spelbepaler staat in de de belangstelling van topclubs uit Engeland en Spanje en een transfer is onvermijdelijk, zo erkende Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke woensdag. 

"Ja, Gundogan verlaat Dortmund deze zomer", wordt Watzke geciteerd door het Duitse Bild. "Dat staat buiten kijf. Wij hadden ook liever gezien dat hij voor deze club te behouden was, Maar de speler heeft bij ons zijn wens uitgesproken om te vertrekken. 'Oké', hebben wij gezegd, 'dan verkopen we je en gaan wij komend seizoen zonder jou verder'. 

Britse media wisten deze week te melden dat de toekomst van de Duits international zo goed als zeker in Engeland ligt. Manchester United heeft naar verluidt een principe-akkoord bereikt met Dortmund over een transfersom. Eerder toonde ook Real Madrid interesse in de middenvelder. Dortmund heeft de opvolger van Gundogan overigens al binnengehaald deze week. Gonzalo Castro werd voor ruim tien miljoen euro overgenomen van Bayer Leverkusen.