'Wenger wil doorpakken na bekersucces; Juve-ster en Real-spits zijn het doelwit'
Arsenal wil komend jaar strijden om de landstitel

'Wenger wil doorpakken na bekersucces; Juve-ster en Real-spits zijn het doelwit'

31-05-2015 10:59

Ook voor Arsenal zit het seizoen erop. Na het veroveren van de FA Cup gaat het vizier nu het versterken van het elftal. Manager Arsène Wenger denkt met enkele gerichte aankopen écht mee te gaan doen om de Engelse landstitel.  

Britse media schrijven zondag dat Arturo Vidal nog altijd het absolute toptarget is van The Gunners. De zaakwaarnemer van de Juventus-middenvelder zou zaterdag aanwezig zijn geweest bij de FA Cup-finale, om na het duel om de tafel te gaan met de clubleiding van Arsenal. De Chileen moet ongeveer 35 miljoen euro kosten. Juventus heeft met de transfervrije Sami Khedira al een potentiële opvolger van Vidal in huis gehaald. 

Arsenal wil ook snel zaken doen met Real Madrid, zo weet de Daily Star. De Spanjaarden hebben concrete interesse in verdediger Laurent Koscielny (foto) en Wenger ruikt zijn kans om een ruildeal op te zetten met een Real-speler die hij al jarenlang op zijn wensenlijstje heeft staan: Karim Benzema. Jackson Martinez (FC Porto) is een alternatief, mocht de Franse spits zelf geen oren hebben naar een overstap naar Engeland. 

Nacho Monreal staat ondertussen voor een vertrek uit Londen. De linksback, zaterdag nog basisspeler in de finale van het bekertoernooi, heeft een contractaanbieding van Arsenal afgewezen. Monreal aast op een terugkeer naar Spanje, waar hij eerder voor onder meer Málaga speelde. AS schrijft dat Athletic Bilbao interesse heeft in de international.