Update: Labyad akkoord met fors strafvoorstel van aanklager
Vitessenaar flink bestraft

Update: Labyad akkoord met fors strafvoorstel van aanklager

02-06-2015 16:45
25

Zakaria Labyad moet flink brommen voor de trap die hij gaf aan sc Heerenveen-spits Mark Uth. De aanklager van de KNVB wil de Vitessenaar vier wedstrijden schorsen.

Dat maakt de KNVB dinsdag bekend in een persbericht. De overtreding van Labyad op de Duitse spits werd niet gezien door scheidsrechter Bas Nijhuis. Daardoor kon de aanklager in actie komen. Maandag kondigde deze aan een onderzoek te starten. Dinsdag is de schikking van vier wedstrijden verstuurd.

De aanklager heeft behalve de tv-beelden ook de verklaringen van betrokkenen in overweging genomen. Labyad heeft tot dinsdagmiddag 16:30 uur de tijd om te reageren op de straf. Het is overigens nog maar de vraag waar Labyad zijn schorsing moet uitzitten. Hij keert deze zomer terug bij zijn broodheer Sporting Portugal. Of hij daar komend seizoen mag blijven, is nog niet duidelijk.

Labyad zelf deed zondag tamelijk luchtig over zijn overtreding. "Kijk, ik ben natuurlijk geen lieverdje op het veld. Dat wil ik ook totaal niet zijn", zei hij tegen FOX Sports. "Ja, ik raak hem. De scheidsrechter zei tegen mij: 'Ik kan hem geven en ik kan hem niet geven'. Ik probeerde de bal natuurlijk te raken, maar hij daalde wat te snel."

Update 16:45 uur: Labyad heeft het voorstel van de aanklager geaccepteerd. Daardoor is de speler de eerstvolgende vier competitie- en/of bekerwedstrijden, georganiseerd door de KNVB, geschorst.