Slot wordt gewaarschuwd: 'Dat soort aspecten krijg je mee te maken'

Slot wordt gewaarschuwd: 'Dat soort aspecten krijg je mee te maken'

28 april - 07:23 Laatste update: 07:24
27

Ronald de Boer verwacht dat Arne Slot gaat slagen bij Liverpool. De analist is erg onder de indruk van de huidige Feyenoord-trainer, die na dit seizoen het avontuur aangaat in de Premier League.

"Ik denk dat hij een match is voor elke club, want dat heeft hij laten zien bij AZ en PEC", begint De Boer bij Ziggo Sport. Hij weet dat Slot een spelersgroep naar zijn hand kan zetten. "Ik heb het gevoel dat hij dit kan, maar het is de vraag hoe hij omgaat met de druk en de grotere namen qua spelers. Dat soort aspecten krijg je mee te maken. Je moet ook een beetje geluk hebben dat het allemaal net valt. Hij heeft genoeg kwaliteiten om daar ook succesvol te zijn."

Met een uitdaging bij Liverpool gaat Slot aan de slag in de 'grootste competitie' van de wereld: de Premier League. "Iedereen kijkt naar die competitie en Liverpool is één van de grootste clubs ter wereld, dus dat is lastig", aldus De Boer. "Het is daar meer managen in plaats van trainen. Je moet daar zoveel dingen aansturen, maar ik denk dat hij dat kan."

De Boer denkt dat Slot profijt gaat hebben van de speelstijl van Liverpool onder leiding van Klopp. "Klopp is ook van dat afjagen", legt de oud-voetballer uit. "Er zal in dat opzicht geen hele grote verandering komen. Het idee van het afjagen van de tegenstander zit er al in. Dat vind ik een van de grote kwaliteiten van Slot. Hij heeft jongens daarnaartoe gebracht en een stuk fitter gemaakt."