'Vlaar staat voor dilemma na contractnieuws van Aston Villa'
Aston Villa wil verdediger langer houden

'Vlaar staat voor dilemma na contractnieuws van Aston Villa'

08-06-2015 14:15
5

Aston Villa stelt alles in het werk om een vertrek van Ron Vlaar te voorkomen. De dertigjarige verdediger heeft een nieuw contract aangeboden gekregen. Het afgelopen seizoen is de Nederlander veelvuldig in verband gebracht met onder andere Manchester United. 

Sky Sports meldt dat de club en met name trainer Tim Sherwood Vlaar graag langer bij zich houdt. Momenteel is de centrale verdediger met het Nederlands elftal in voorbereiding op het cruciale EK-kwalificatieduel met Letland van komende vrijdag. Of hij ingaat op het voorstel van Aston Villa is nog onbekend.

Vlaar raakte dit seizoen zijn aanvoerdersband kwijt aan middenvelder Fabian Delph. Vlaar raakte door een periode die in het teken stond van blessures, buiten beeld van Sherwood, waardoor Delph de nieuwe captain van de club werd. Ook na het herstel kreeg Vlaar de band niet terug, maar hij gaf aan daar vrede mee te hebben.

De oud-Feyenoorder werd al diverse keren gelinkt aan een overstap naar Manchester United. Daar zou hij herenigd worden met oud-bondscoach Louis van Gaal.