'Zoektocht PSV heeft resultaat: club richt pijlen op dure Uruguayaanse aanvaller'
Eindhovenaren hebben concurrentie van Juventus

'Zoektocht PSV heeft resultaat: club richt pijlen op dure Uruguayaanse aanvaller'

22-06-2015 16:14
44

PSV is geïnteresseerd in Gaston Pereiro van Nacional uit Uruguay. De Eindhovenaren willen de twintigjarige aanvaller deze zomer toevoegen aan de selectie, meldt het Eindhovens Dagblad.

Volgens de Uruguayaanse krant Ovación wil PSV zeven miljoen euro betalen voor tachtig procent van de transferrechten van Pereiro. De directeur van de Uruguayaanse club Nacional zou al een bod van de Eindhovenaren in beraad hebben. Maar dat er een aanbieding gedaan zou zijn, wordt door PSV tegengesproken.

De Uruguayaan scoorde afgelopen seizoen zes keer in de hoogste divisie van Uruguay. Volgens het medium uit het Zuid-Amerikaanse land heeft PSV concurrentie van Juventus. De Italiaanse grootmacht wil echter niet tachtig procent, maar vijftig procent van de transferrechten en heeft naar verluidt een bedrag van 3,5 miljoen euro over voor Pereiro.

Op het internationale toernooi van Zuid-Amerika in januari speelde Pereiro mee met Uruguay en maakte de aanvaller indruk door zes keer te scoren. Met Nacional staat Pereiro momenteel negende in de competitie. Hij kan als linksbuiten uit de voeten en kan dus als vervanger gehaald worden voor de naar Manchester United vertrokken Memphis Depay. De linksbenige Pereiro is een jeugdproduct van de Uruguayaanse club.