Update: 'PSV kan koopoptie van aanwinst 'triggeren' voor tien miljoen euro'
PSV haalt Belg uit Qatar

Update: 'PSV kan koopoptie van aanwinst 'triggeren' voor tien miljoen euro'

26-06-2015 09:40
7

Maxime Lestienne is de volgende aanwinst van PSV, zo meldt De Telegraaf. Hij is de eerste van de twee benodigde flankaanvallers die PSV nodig heeft. Lestienne wordt door PSV een jaar van Al-Arabi uit Qatar gehuurd.

Lestienne werd vorige zomer nog gekocht door Al-Arabi, dat destijds tien miljoen euro overmaakte naar Club Brugge, de toenmalige club van de Belgische buitenspeler. Vervolgens werd Lestienne door de club uit Qatar snel weer uitgeleend aan het Italiaanse Genoa, waar hij weinig indruk maakte.

Inmiddels is er volgens de krant in hoofdlijnen een akkoord tussen PSV en Al-Arabi over de financiële voorwaarden die met de deal gemoeid zijn. De 23-jarige Lestienne wil graag naar PSV om zich te bewijzen, waardoor het niet lang hoeft te duren voordat de transfer doorgang kan vinden.

PSV aast tegelijkertijd ook op Steven Berghuis van AZ, die naar verluidt zes miljoen euro moet kosten. Ook Gaston Pereiro van Nacional staat nog op de lijst, al lijkt hij onhaalbaar. Lestienne is in ieder geval de eerste aanwinst voor de flanken. Hij kwam nog nooit uit voor België en werd in het verleden als jeugdinternational betrapt met een meisje op zijn hotelkamer. Het kostte hem een schorsing van een half jaar voor de vertegenwoordigende teams.

Update 09:35 uur: PSV bedingt ook koopoptie
Lestienne vertrekt zo goed als zeker op huurbasis naar PSV. De Eindhovenaren hebben met zijn club Al-Arabi een akkoord bereikt over de Belg. Daarnaast heeft PSV volgens Het Laatste Nieuws ook een koopoptie bedongen op de 23-jarige vleugelspeler. Aangezien zijn huidige werkgever volgens HLN zo'n tien miljoen euro wil verdienen aan de aanvaller, lijkt het definitief overnemen van Lestienne een lastige zaak voor PSV.