Chelsea verrijkt Eredivisie met 'exceptioneel' talent: 'Had geen enkele club gekund'
"Je praat echt over een absolute topclub met ongelooflijk veel goede spelers"

Chelsea verrijkt Eredivisie met 'exceptioneel' talent: 'Had geen enkele club gekund'

27-06-2015 21:59
2

Vitesse beleeft veel plezier aan het samenwerkingsverband met Chelsea. Dat stelt technisch directeur Mo Allach, de naar eigen zeggen korte lijntjes heeft met Londen.

"Wij zijn er ontzettend blij mee", aldus Allach tegenover Omroep Gelderland over de samenwerking met Chelsea. "Je praat echt over een absolute topclub met ongelooflijk veel goede spelers en een fantastische jeugdopleiding. We hebben een heel goede relatie met Chelsea."

"Op het moment dat wij zoeken naar beschikbare spelers, kijken we ook in de keuken van Chelsea. Ik heb ook een heel scoutingsapparaat dat een aantal keer per jaar daar naartoe gaat om met name talentvolle spelers goed in beeld te krijgen. De samenwerking gaat hartstikke goed. Maar we richten ons ook op andere voetbalmarkten."

De relatie tussen Vitesse en Chelsea leek eerder dit jaar op springen te staan, omdat veel huurlingen geen speeltijd kregen van trainer Peter Bosz. Allach noemt dat een storm in een glas water. "Chelsea heeft verschillende samenwerkingen met clubs in verschillende landen en op verschillende niveaus. En daar zijn wij er eentje van. Dus op het moment dat er ergens een nieuwe samenwerking in een land ontstaat, hoeft dat niet per definitie te zeggen dat de samenwerking van Vitesse met Chelsea stopt."

De technisch directeur van de Arnhemmers ziet Bertrand Traoré als hét voorbeeld van hoe het moet. "Ik denk dat geen enkele Nederlandse club in staat was geweest zo'n exceptioneel talent als Bertrand Traoré op de Nederlandse velden te laten spelen. Die jongen was achttien jaar toen hij hier binnenkwam dus het heeft even een aanloop nodig gehad, maar het heeft heel goed uitgepakt."