Foute boel voor clubloze Vlaar: Verdomme, dit is niet goed
'Mijn lichaam schreeuwde dat ik niet onder het mes wilde'

Foute boel voor clubloze Vlaar: "Verdomme, dit is niet goed"

19-07-2015 12:05
9

Het contract van Ron Vlaar bij Aston Villa liep onlangs af. De centrale verdediger moet op zoek naar een nieuwe club, maar de Oranje-international kampt met een flinke tegenslag. Door een knieblessure staat Vlaar vier maanden buitenspel.

Hij merkte tijdens een trip als ambassadeur van Yojana naar India dat het foute boel was. Een operatie aan zijn meniscus volgde. Die zou een uur duren en Vlaar wilde liever niet. 'Vanaf het moment dat ik van de kamer werd weggereden voor de operatie, wilde ik niet meer. Mijn lichaam schreeuwde dat ik niet onder het mes wilde. Ik had er een slecht gevoel over. Alsof ik de uitkomst van de operatie niet wilde weten', liet Vlaar weten op de site van Khalid Zerrou.

Om 15:00 uur werd Vlaar na een lange ingreep weer waker. 'Dat is veel te laat. Ik wist dat de ingreep ongeveer een uur zou duren, maar dit was wel heel erg laat. Verdomme, dit is niet goed…', dacht de verdediger. De ingreep duurde in totaal 2,5 uur en niet voor niks. 'Het ingescheurde stuk meniscus was opgerold naar achter geschoten. Prima te zien, maar iets moeilijker te verwijderen. Verder waren er niet veel verschillen met wat op de mri te zien was. Ook niet in vergelijking met de ingreep van januari', verwijst Vlaar naar de eerdere operatie.

'Wat dit op korte termijn inhoudt? Nou, in plaats van twee dagen met krukken, zal dit nu vier tot zes weken zijn. En in plaats van vier weken zal de revalidatie nu drie tot vier maanden duren. Ja, toen dit definitief was, moest ik echt een keer slikken, en nog een keer. En nu nog steeds wel eens. Ik heb voor hetere vuren gestaan, ik heb vaker met dit bijltje gehakt en ben trots op wat ik bereikt heb in mijn carrière. Ik weet zeker dat ik ook hier weer uit zal komen.'