'NEC denkt in zoektocht aan gepikeerde international van Heerenveen'
Verdediger heeft nog contract voor één jaar in Friesland

'NEC denkt in zoektocht aan gepikeerde international van Heerenveen'

20-07-2015 23:20
2

Maandag werd bekend dat Kenny Otigba in de belangstelling staat van diverse clubs uit binnen- en buitenland. De verdediger van sc Heerenveen is ontevreden en zou deze zomer graag willen vertrekken uit het Abe Lenstra Stadion. NEC is één van de gegadigden voor de international van Hongarije. 

ForzaNEC, een fansite van de formatie uit Nijmegen, meldt dat. De 22-jarige Otigba raakte afgelopen seizoen zijn basisplaats kwijt bij Heerenveen. Trainer Dwight Lodeweges gaf de voorkeur aan onder meer Joost van Aken en talent Jerry St. Juste. Door de komst van Lucas Bijker (SC Cambuur) lijken de speelkansen van de centrale verdediger alleen meer verder geslonken te zijn.

NEC hoopt van die situatie te profiteren. De promovendus is naarstig op zoek naar een nieuwe centrumverdediger. Er lag afgelopen week een akkoord met Joakim Nilsson, maar de komst van de Zweedse verdediger ketste op het laatste moment af. 

Otigba heeft in Friesland een contract dat nog één seizoen doorloopt. Ook een aantal clubs uit het Engelse Championship heeft interesse getoond in de stopper.