'Ajax bood me toen ook meteen een contract aan, ik heb heel veel geld laten liggen'
"Ik dacht dat ze me in de maling namen"

'Ajax bood me toen ook meteen een contract aan, ik heb heel veel geld laten liggen'

29-07-2015 09:16
6

Daley Blind heeft in het verleden een lucratief aanbod van Arsenal afgeslagen. Dat onthult de verdedigende middenvelder van Manchester United deze week in een interview met Helden.

Blind kent tot op heden een roerige carrière. De linkspoot was een groot talent in de Ajax-opleiding, werd verguisd door de supporters en over het hoofd gezien door Martin Jol, knokte zich na een huurperiode ijzersterk terug en speelt nu voor Manchester United. Dinsdag bleek al dat hij in zijn moeilijke periode een aanbod van Atlético Madrid naast zich neerlegde, maar eerder kon hij ook al naar Arsenal.

"Ja, ik kwam thuis van school en toen zeiden mijn ouders dat Arsenal had gebeld", zegt Blind in het magazine. "Ik dacht dat ze me in de maling namen. Mijn droom als kind was slagen bij Ajax, maar Arsenal zeg je ook niet zomaar af. We zijn een dagje wezen kijken in Londen. Arsenal wilde zelfs meewerken aan mijn wens om mijn school, de havo, af te maken."

De toen zestienjarige linkspoot moest goed over de kans nadenken. "Voor een jongen van mijn leeftijd boden ze me een prachtig contract, maar uiteindelijk overwon mijn droom: de wens om te slagen bij Ajax. Ajax bood me toen ook meteen een contract aan, maar dat was beduidend lager dan ik bij Arsenal kon verdienen. Ik heb toen heel veel geld laten liggen."

Blind senior liet zijn zoon zijn eigen keuze maken. "Ik kon dat besluit mede maken omdat we het thuis goed hadden. Ik zal ook nooit een speler veroordelen die de keus wel maakt en met zo'n contract in één klap een hele familie kan onderhouden. Maar ik had een andere droom: slagen in de Arena. Ik wilde misschien onbewust het voorbeeld van mijn vader volgen", besluit de nu 25-jarige Blind in Helden.