Ajax verloor 'man van 17,5 miljoen' bijna gratis: Had daar zo kunnen tekenen
Ajax twijfelde lang aan echte Ajacied

Ajax verloor 'man van 17,5 miljoen' bijna gratis: "Had daar zo kunnen tekenen"

28-07-2015 12:44
8

Daley Blind voelt zich goed in Engeland. De speler van Manchester United bleef Ajax in het verleden trouw en leverde de Amsterdammers een mooie transfersom op na een goed WK. In 2013 had het zomaar anders kunnen lopen.

Blind kon transfervrij weg in dat jaar. "Ik had in het verleden een jeugdcontract getekend en dat een keer verlengd. Ik had voor een jongen van mijn leeftijd een mooi contract, hoor, maar geen topcontract. Dat hoefde ook niet, ik was tevreden. Marc Overmars was toen directeur en hij heeft heel lang getwijfeld of hij me een nieuw contract zou aanbieden", vertelt de speler in Helden Magazine

"Ik wist dat Frank de Boer me wilde houden, maar het aanbod bleef heel lang uit. Er waren clubs die interesse hadden, Atlético Madrid was heel concreet. Ik had daar zo kunnen tekenen. Waarom ik twijfelde? Kijk, als een club tien of vijftien miljoen voor je moet betalen, weet je zeker dat ze je per se willen hebben. Maar ik kostte, buiten mijn salaris, niets, dan hoeft zo'n club ook geen grote investering voor je te doen om je te halen. Voor mijn gevoel begin je dan met een achterstand", aldus Blind.

"Bovenal wilde ik koste wat kost bij Ajax blijven, mede omdat het WK eraan kwam. Maar ja, je hebt wel twee partijen nodig, dan moest Ajax natuurlijk ook willen", vervolgt de multifunctionele speler. Blind bleef bij Ajax, dat toch een aanbieding deed. "Ik denk dat er in de directie meningsverschillen over me waren. Of dat alleen met voetballen had te maken? Ik hoop het oprecht", besluit de hoofdpersoon, die De Boer in ieder geval erg dankbaar is.