KNVB 'baalt' en overweegt eerste Eredivisie-speelronde deels op te schuiven
"We houden er serieus rekening mee"

KNVB 'baalt' en overweegt eerste Eredivisie-speelronde deels op te schuiven

03-08-2015 15:57
12

De kans bestaat dat de eerste speelronde in de Eredivisie deels wordt geschrapt. Dat waarschuwt de KNVB maandag in een officieel statement.

De voetbalbond treedt de komende dagen in overleg met burgemeesters en clubs over alternatieve speeldata voor de eerste Eredivisie-speelronde, die komend weekend plaatsvindt. Het gaat in dat geval om de wedstrijden die verplaatst moeten worden door de aangekondigde acties van de politie.

"Met name voor de fans en clubs is het vervelend dat het zover komt, maar we houden er serieus rekening mee dat er aankomend weekend wedstrijden niet doorgaan", reageert Gijs de Jong, operationeel directeur van de KNVB. "Ook wij balen daarvan, want net als iedereen kijken we uit naar het moment dat de bal weer rolt in de Eredivisie."

De wedstrijden die niet verboden worden, gaan wel gewoon door. Het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht loopt geen gevaar. Voor de overige wedstrijden gaat de voetbalbond in overleg, waarbij het uiteindelijk de burgemeesters zijn die het laatste woord hebben.

De KNVB wil dat er bij afgelastingen zo snel mogelijk wordt ingehaald. De Jong: "Zonder op dit moment in detail te treden, zien wij mogelijkheden om de wedstrijden volgende week, doordeweeks, in te halen. We hopen voor die opties op medewerking van de burgemeesters en de politie, want anders krijgen we zeer onwenselijke situaties. Bijvoorbeeld dat wedstrijden op supportersonvriendelijke tijdstippen gespeeld moeten worden, zoals op een woensdagmiddag."