Update: Vrees Bjelland en Dijkhuizen werkelijkheid geworden: einde seizoen
Verdediger scheurde kruisband

Update: Vrees Bjelland en Dijkhuizen werkelijkheid geworden: einde seizoen

13-08-2015 22:41
1

Het eerste seizoen van Andreas Bjelland bij Brentford FC dreigt uit te lopen op een catastrofe. De verdediger - deze zomer overgenomen van FC Twente - heeft waarschijnlijk een zware blessure opgelopen. 

De Deense stopper viel na 45 minuten uit in zijn debuutwedstrijd voor de Londenaren. Tijdens de ontmoeting met Oxford United (4-0 nederlaag) heeft hij mogelijk een kruisband gescheurd. Dat zou kunnen betekenen dat de voormalig captain van Twente tien maanden uit de roulatie is, schrijft onder meer TC/Tubantia. 

Wedden

Meer odds

In zijn eerste seizoen (2012/2013) in Enschede liep de 27-jarige Scandinaviër ook al eens een zware blessure op. Toen speelde de centrumverdediger slechts tien duels in het shirt van de Tukkers. De twee daaropvolgende jaargangen groeide de international uit tot een vaste waarde én captain van de Tukkers. 

Deze zomer mocht Bjelland vertrekken bij het financieel in zwaar weer verkerende Twente. Met zijn hoge salaris drukte de rechtspoot fors op de begroting. Bij Brentford FC staat de Nederlandse manager Marinus Dijkhuizen aan het roer. 

Update: 22:41:
Vrees Bjelland is werkelijkheid geworden. Het seizoen zit er definitief op voor de verdediger van Brentford. De Deen heeft een zware kruisbandblessure en moet geopereerd worden. Vervolgens gaat hij een revalidatietraject in van engen maanden. Het been van Bjelland is 'geforceerd' de verkeerde kan op gebogen, valt te lezen op de clubsite. Bjelland gaat pas onder het mes wanneer de zwelling is afgenomen.