Ongekende avond voor Heracles-held: Die konden er ook nog wel in

Ongekende avond voor Heracles-held: "Die konden er ook nog wel in"

22-08-2015 23:48

De man van dit Eredivisie-weekeinde? Dat behoeft nu al geen discussie meer. Heracles Almelo-aanvaller Oussama Tannane scoorde liefst vier keer tegen SC Cambuur; daarmee leverde hij een grote bijdrage aan de 6-1 zege van zijn ploeg. 

Vorig seizoen was Tannane (21) nog de gebeten hond in Almelo. Hij kwam in opspraak wegens een aantal incidentjes en werd door Heracles geschorst. "Ik heb moeten wennen aan het leven als prof. Ik was ook nooit het type dat uit zichzelf uren in het krachthonk zat, tot de afgelopen maanden en daar profiteer ik nu van", vertelde de vleugelspits na afloop van zijn droomoptreden in Leeuwarden. 

"Ik heb die schorsing met moeite uitgezeten. En dit seizoen ben ik meer gefocust op mijn fysiek. Mijn doel was bovendien om me vrij te voelen en dat lukt. Alles wat ik heb meegemaakt, wil ik vergeten."

De aanvaller werd zaterdagavond de eerste speler in de historie van Heracles die vier goals maakte in één Eredivisie-duel. "Is dat zo?", reageerde hij verrast. "Dan heb ik historie geschreven. Alle ballen raakte ik goed. Alleen in de tweede helft een paar niet, die konden er ook nog wel in. Maar met vier goals ben ik zeker blij."