Talentenjacht: Van den Boomen - oud-Ajacied met ijzeren instelling

Talentenjacht: Van den Boomen - oud-Ajacied met ijzeren instelling

26-08-2015 10:30
1

Het stikt van de talenten in de Eredivisie. VoetbalPrimeur bekijkt in de rubriek 'talentenjacht' welke talenten op punt van doorbreken staan. In deze editie maken we kennis met Branco van den Boomen.

Club: sc Heerenveen

Positie: Centrale middenvelder

Leeftijd: 20

Geboorteplaats: Veldhoven

Contract tot: 30 juni 2018

Transferwaarde: €300.000

Speelkansen
Van den Boomen werd gehaald als vervanger voor Marten de Roon (Atalanta Bergamo) en maakte in de eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen al de nodige speelminuten. Voorlopig krijgt de middenvelder, die al een assist achter zijn naam heeft staan, de voorkeur boven spelers als Morten Thorsby. Het wordt wel afwachten wat er gebeurt als Caner Cavlan een optie wordt voor het middenveld. 

Hoe deed hij het in de jeugd?
Begon ooit, samen met neef Clint Leemans (PSV), bij amateurclub RKVVO en maakte op zevenjarige leeftijd de overstap naar Willem II. Van den Boomen heeft een verleden bij Ajax (2011-2014), waar hij in zijn laatste seizoen vijftien wedstrijden speelde namens de beloften en één keer scoorde. Speelde ook in de jeugdelftallen van het Nederlands elftal.

Wat zeggen anderen over hem?
Op het internet wordt met lof gesproken over het tactisch inzicht van Van den Boomen. Wel bestaan er twijfels over zijn handelingssnelheid, iets wat de jongeling dit seizoen hoopt te verbeteren. Aan de bal is hij begaafd, verdedigend zal hij zich nog moeten ontwikkelen om De Roon te doen vergeten. Of zoals hij zelf zegt: "Aan de bal is het Eredivisie-niveau, maar defensief moet ik dat niveau nog halen."

Grootste kwaliteit
Een middenvelder - die bij Ajax ook nog als verdedigende optie werd gezien - met een ijzeren instelling, een heerlijke pass en overzicht. Beschikt over een mooie traptechniek: