Ajax komt ook in Europa League in loodzware groep terecht

Ajax komt ook in Europa League in loodzware groep terecht

28-08-2015 13:40
72

Ajax zit in een loodzware Europa League-groep. De Amsterdammers komen Celtic, het Fenerbahçe van Robin van Persie en Molde FK uit Noorwegen tegen.

Ajax en Celtic zijn elkaar vorig seizoen nog tegengekomen in de Champions League. In Glasgow won Celtic (2-1), in Amsterdam was Ajax de winnaar (1-0). De wedstrijd in Amsterdam werd gekenmerkt door ongeregeldheden in het centrum van de hoofdstad. Daarbij raakten meerdere supporters van Celtic gewond door, in de ogen van de Celtic-fans, onnodig hard ingrijpen van de Amsterdamse politie.

Behalve het weerzien met de Schotten, is ook het treffen met Fenerbahçe interessant. Sinds deze zomer staat voormalig Oranje-aanvoerder Van Persie onder contract in Istanbul. Molde FK is voor Ajax een relatief onbekende tegenstander. Evengoed zit Ajax, net als bij de Champions League de afgelopen jaren, in een van de zwaarste groepen. 

De eerste groepswedstrijd wordt op donderdag 17 september gespeeld, in dezelfde week dat de Champions League van start gaat. De zesde en laatste groepswedstrijd is op 10 december. Het exacte speelschema wordt een paar uur na de loting bekendgemaakt.

Ajax heeft de voorbije seizoenen vooral slechte herinneringen aan de Europa League. De Amsterdammers werden vorig seizoen in de achtste finale uitgeschakeld door Dnipro Dnipropetrovsk. Een seizoen eerder werd Ajax twee keer van het veld geveegd door Red Bull Salzburg.