De Boer komt belofte aan 'fantastische prof' na: Afgesproken bij zijn komst

De Boer komt belofte aan 'fantastische prof' na: "Afgesproken bij zijn komst"

22-09-2015 15:17
2

Ajax aast op revanche in de KNVB Beker. Vorig seizoen werden de Amsterdammers pijnlijk uitgeschakeld in het toernooi. Vitesse won in de Arena met liefst 4-0 van de formatie van Frank de Boer. 

Het bekeravontuur eindigde voor de huidig koploper van de Eredivisie daardoor al voor de winterstop. Dat moet dit seizoen beter, zo luidt de eis van De Boer. De eerste horde op weg naar de finale in De Kuip is De Graafschap.

"De competitie en Europa League hebben prioriteit nummer 1, maar we willen ook graag verder in de beker. Laat duidelijk zijn dat we het bekertoernooi willen winnen", zo tekende het digitale thuis van Ajax dinsdag op uit de mond van de oefenmeester.

De Boer zal tegen de hekkensluiter uit de Eredivisie een aantal reserves de kans geven. Diederik Boer krijgt de kans in het doel. "Hij blijft net als vorig seizoen gewoon staan in de beker. Dat hebben we zo met hem afgesproken bij zijn komst naar Ajax", legt zijn trainer uit. "Hij verdient het om deze wedstrijden te spelen. Diederik is een fantastische prof die het hele seizoen klaarstaat voor Jasper Cillessen."

Waarschijnlijkt voert De Boer nog twee of drie andere wijzigingen door in zijn basiself. "Een paar jongens hebben kleine pijntjes. Door het volle programma zijn er weinig mogelijkheden om ze rustig te laten herstellen. Deze bekerwedstrijd biedt daar nu de gelegenheid voor."