Gifbeker Mourinho nog niet leeg: gedrag na ontmoeting met Koeman onderzocht

Gifbeker Mourinho nog niet leeg: gedrag na ontmoeting met Koeman onderzocht

05-10-2015 18:44
2

José Mourinho krijgt geen moment rust meer als manager van Chelsea. De Engelse voetbalbond (FA) heeft een onderzoek ingesteld naar de geplaagde Portugees.

Mourinho ging zaterdag met 3-1 onderuit tegen Southampton en haalde na het laatste fluitsignaal uit naar de arbitrage, die het in zijn ogen tot twee keer toe had nagelaten om een penalty toe te kennen aan Chelsea. Hij noemde de scheidsrechters 'bang'. De FA vindt die uitspraak te ver gaan en heeft een officieel onderzoek ingesteld.

Wedden

Meer odds

In de komende dagen wordt de strafeis bepaald. Mourinho moet mogelijk vrezen voor een wedstrijd schorsing, maar kan er ook met een boete vanaf komen. De verwachting is dat de manager niet zomaar akkoord gaat met een straf van de FA.

Het onderzoek naar zijn gedrag kan er ook nog wel bij voor Mourinho, die barre tijden beleeft op Stamford Bridge. Chelsea stelt als regerend kampioen van Engeland zwaar teleur en staat na acht speelronden op de zestiende plaats. De clubleiding zag zich maandag al genoodzaakt een officieel statement te maken over de toekomst van de manager.