Del Bosque waakzaam op Oranje-kaping van Real-talent: Hij is er een van

Del Bosque waakzaam op Oranje-kaping van Real-talent: "Hij is er een van"

21-10-2015 17:39
3

Er bestaat nog een kans dat Marco Asensio Willemsen in de toekomst voor Oranje gaat uitkomen. De Nederlands-Spaanse middenvelder van Real Madrid heeft nog geen interland voor de Spaanse nationale ploeg gespeeld, maar de tijd begint te dringen voor de KNVB om het talent te overtuigen.

Vicente Del Bosque laat zich woensdag namelijk uit over de situatie van Asensio, die een Nederlandse moeder heeft en momenteel uitkomt voor Jong Spanje. Del Bosque, bondscoach van de hoofdmacht, zegt dat Spanje op dit moment 'heel goede spelers heeft' bij de beloften en dat Asensio daar 'een van is'. "Op dit moment zit hij bij Jong Spanje en dat is een teken van waardering."

Het is niet duidelijk of Del Bosque de door Real Madrid aan Espanyol verhuurde middenvelder direct gaat oproepen als Nederland een poging gaat wagen hem van een Oranje-interlandloopbaan te overtuigen. Dat deed de bondscoach wel toen FC Barcelona-talent Munir El Haddadi werd benaderd door de Marokkaanse voetbalbond.

De negentienjarige Asensio tekende in december nog een contract tot medio 2021 bij Real Madrid. Hij stapte in 2014 over naar de Madrileense grootmacht en werd vervolgens direct terugverhuurd aan Real Mallorca, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep.