'Denemarken zoekt naar bondscoach en heeft twee Nederlanders op het oog'

'Denemarken zoekt naar bondscoach en heeft twee Nederlanders op het oog'

19-11-2015 00:00
9

Fred Rutten is naar verluidt in beeld om bondscoach van Denemarken te worden. De Deense voetbalbond is na het vertrek van Morten Olsen op zoek naar een opvolger en zou de Nederlander op de verlanglijst hebben staan. Datzelfde geldt voor Frank Rijkaard.

Denemarken slaagde er deze week niet in om zich te plaatsen voor het EK in Frankrijk, waarmee er een einde kwam aan de samenwerking met Olsen. De zoektocht naar een opvolger is inmiddels begonnen en de televisiezender DR publiceert op haar website een lijst met mogelijke kandidaten. Rutten en Rijkaard, maar ook legende Michael Laudrup zijn daarbij de opvallendste namen.

Rutten zit sinds zijn vertrek bij Feyenoord zonder club. De oefenmeester was afgelopen zomer kort in beeld bij FC Twente, maar tot een dienstverband kwam het uiteindelijk niet. Ook Rijkaard zit alweer een tijdje thuis. De voormalige coach van onder meer Sparta Rotterdam en FC Barcelona liet al meerdere malen weten dat hij momenteel niet open staat voor een nieuwe trainersklus.