Aan Ajax gelinkte Braziliaan hoopt op transfer: Dan zeg je geen nee

Aan Ajax gelinkte Braziliaan hoopt op transfer: "Dan zeg je geen nee"

21-11-2015 11:30

Belgische media onthulden eerder deze week dat Junior Edmilson, een 21-jarige middenvelder van Sint-Truiden VV, in de belangstelling zou staan van Ajax. Ook Anderlecht, Club Brugge, AA Gent en Standard Luik hebben de Braziliaan op de korrel. Edmilson geeft zelf toe dat hij graag een nieuw avontuur wil aangaan. 

De strijd om zijn handtekening doet hem goed, zo laat hij zaterdag weten in een interview met Het Belang van Limburg. "Ja, dat streelt mijn ijdelheid. Dat wil toch zeggen dat ik dit seizoen geëvolueerd ben. Of ik vertrek? Gezien al die interesse, denk ik dat de kans eerder klein is dat ik blijf. Als zulke clubs aankloppen, zeg je niet nee. Wat er ook gebeurt, ik zal STVV eeuwig dankbaar blijven. Deze club zit voor altijd in mijn hart." 

Standard Luik heeft in de persoon van trainer Yannick Ferrera laten blijken dat men geïnteresseerd is in zijn komst, maar die overstap lijkt Edmilson niet te zien zitten. In het verleden stuurde Standard hem weg, omdat hij kwaliteit tekort zou komen voor de Belgische top. "Ik ben nog niet vergeten wat ze me enkele jaren geleden geflikt hebben. Dat doet nog steeds pijn."

Scouts van Ajax zouden dit seizoen al regelmatig zijn afgereisd naar Sint-Truiden om Edmilson van dichtbij te bekijken. De rechtspoot ligt bij zijn huidige werkgever nog tot medio 2016 vast. STVV is bereid om mee te werken aan een winterse transfer.